29 januari 2023
12:15

IBK Lockerud Mariestad F13

Referat: IBK Alingsås F14 - IBK Lockerud Mariestad F13

Match mot Alingsås borta brukar vara en tuff match, vilket det blev siffermässigt men vi hade ett stort övertag i matchen.

Period 1: Tjejerna visar ifrån start att motståndarna ska få vara väldigt bra för att slå oss. Vi spelar bollen bra mellan lagdelarna till en början. Det första målet låter inte vänta på sig 3.30 så gör Zoe mål efter ett bra oss av Vera. Vi låter inte deras backar
få mkt tid med bollen utan forwards gör ett hästjobb där med bra understöd av vår center. Lite på ett sådant sätt som Lowa gör 2-0 på efter att forwards pressar och deras back slår ett felpass. Lowa tittar upp och sätter det snyggt i borte kryss! Vi för matchen och skapar mkt men Alingsås är farliga i sina omställningar och på en sådan så sätter dom 2-1 efter 15.20 helt fri med Tuva lite onödigt att släppa till det. Vi behöver bli lite mer noggranna och komma på rätt sida av motståndarna. 2-1 blir resultatet efter första perioden

Period 2: Det dom fick med sig in i andra är att backar ska slå bollen enklare och snabbare samt att forwards ska löpa innan bollen slås. Tjejerna börjar även denna period mkt bra, vi får upp bollen bättre längs sargen nu och tar det där ifrån. 2.50 så bryter Iza ett uppspel tar ett par kliv och sätter bollen i mål genom ett bra handledsskott fram till 3-1. NU känns det som vi ska "döda" matchen men så ger vi bort en chans till Alingsås och dom gör 3-2 en minut efter vårt mål onödigt kändes det. Men resten av perioden är helt och hållet vår vi skapar väldigt mycket och skjuter många bra skott. Är inte stolpe eller ribba i vägen så gör deras målvakt otroliga räddningar. Tillslut så kommer det sköna 4-2 målet det är återigen firma Zoe som gör målet och Vera assisterar tid 17.50. Vi fortsätter att skapa i slutet och under sista minuten så har vi nog fem bra skott.

Period 3: Vi trycker återigen på att hålla passen enkla och snabbare och att hålla ett extra öga på deras duktiga nummer 11 som mkt kretsar runt. Likadant i denna perioden så börjar vi bra vi använder ALLA lagdelar på ett sätt som bådar gott inför framtiden. 5-2 gör Lowa efter att Bella erövrat bollen i hörnet Det kändes bra att få en tremålsledning nu kändes som att det kunde rulla på..... men stolpar/ribba och deras målvakt ville annat. Sedan 15.24 så kommer det snöpligt 5-3 efter ett frislag som på något vis letar sig in bakom Engla. Dom försöker att sätta högre press men skapar bara ngn halvchans så vi vinner med 5-3 och tar 3 poäng.

Vi behöver träna mer skott teknik så det sitter i ryggmärgen hur fot isättningen ska vara beroende på vilket skott vi skjuter lite därför som det just nu blir lite omständigt nu eftersom som vi tänker lite för mkt